O nama

 

JU”Kulturno-sportski centar”Kakanj , Udruženje mladih AlterVal i “FRAME production” nakon dvogodišnje, nakon uspješne saradnje pristupaju organizaciji kulturno-umjetničkog festival “Kraljev Fest” u Kaknju.

Kraljev fest je kulturno-umjetnički festival, čija je primarna ciljna skupina omladina iz cijele Bosne i Hercegovine. To je festival koji za cilj ima podizanje svijesti kod građana u domenu kulture, te promovisanje turističkih potencijala Općine Kakanj, sa najvišim akcentom na historijske znamenitosti.

Dakle cilj ovog festivala jeste historijska promocija područja Općine Kakanj kao nekadašnjeg glavnog središta srednjevjekovne Bosne. Pored toga, misija ovog festivala je također da povezuje omladinsku populaciju kao i da obogaćuje kulturno-umjetnički život omladine na području Općine Kakanj.

Festival potencira i forsira iskorištavanje omladinskih kapaciteta našeg grada u cilju afirmisanja mladih ljudi na poljima kulture i umjetnosti, te dizanja kulturne svijesti u našem podneblju. Osim toga festival promiče navedene ciljev I kroz nastupe afirmisanih umjetnika I umjetničkih skupina iz regiona.

Panel 1

Partneri

kf sponzori

Panel 2

I OVE GODINE SA VAMA

Panel 3

Kontakt